Az új Kinect beszkenneli a QR-kódokat

Az XBOX One tulajdonosoknak ezentúl nem kell beírniuk a karaktereket kontrollerrel, elég lesz a kamera elé tartaniuk a megvásárolt játék dobozában található QR-kódot.

A konzolosoknak bizonyára kényelmetlen lehet a kontroller segítségével bepötyögtetniük a játékok aktivációs, illetve letöltőkódjait. A Microsoft megerősítette, hogy az XBOX One Kinect kamerája képes lesz felismerni és beazonosítani a játékok dobozában található, úgynevezett QR-kódokat. A mobiltelefonokra már egy ideje elérhető olyan alkalmazás, amivel olvashatóak a QR-szimbólumok.

Ezentúl tehát nem kell a 25-karakteres letöltőkódokat egyesével beírogatni kontroller segítségével, egyszerűen csak a Kinect kamera elé tartjuk a játékok dobozában lévő QR-kódot, és a szenzor minden adatot automatikusan felismer és kiolvas, egy pillanat alatt aktiválva a megvásárolt programok kódjait. Erre a funkcióra már az eredeti (XBOX360-hoz való) Kinect szenzor is képes lett volna, a kérdés csak az, hogy eddig ez miért nem jutott az eszükbe.

Mi az a QR-kód?

DOOQRA QR-kód egy fekete és fehér kockákból álló négyzet formájú kép, ami szöveget tárol. leolvasásával elolvashatjuk, vagy használhatjuk a szöveget. Általában hirdetéseknél szokták alkalmazni, ami a reklámban hirdetett termék oldalára vezet. Az itt megjelenített kód a partneroldalunkra vezet beszkennelése után. próbáld ki, ha még nem tetted!

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s