Mostantól ingyenesek a frissítések Xbox 360-on

Mármint a játékosok eddig is ingyenesen tölthettek le minden frissítést az Xbox 360-as játékaikhoz, viszont a fejlesztők részéről minden egyes patch és frissítés masszív pénzösszegeket emésztett fel. Ennek vége.

Az Eurogamer több forrásból is azt hallotta, hogy a Microsoft már nem kér pénzt a fejlesztőktől az Xbox 360-as játékok frissítéseiért és javításaiért. Állítólag ennek már jó ideje, de a cég nem igazán verte nagydobra a változtatást.

Noha a dolog elsőre nem hangzik valami érdekfeszítőnek, az Xbox 360-ra fejlesztő csapatok számára nagyon fontos hír, elvégre dollár tízezres nagyságrendű pénzekről beszélünk. A díj lényege, hogy a Microsoft pénzt kért ahhoz, a javításokat és frissítéseket elindítsa a belső jóváhagyási procedúráján, mégpedig azért, mert azt várta ettől, hogy a fejlesztők így jobban odafigyelnek majd, és igyekeznek a lehető leghibamentesebb játékot kiadni a kezük közül.

A díjazás menete úgy nézett ki, hogy a csapatoknak először fizetniük kellett a játék után, majd kaptak egy “ingyenes” frissítési lehetőséget, és utána minden egyes update után fizetniük kellett. A dolognak ez a része lett most ingyenes, fizetéssel már csak abban a kivételes esetben kell számolni, ha az adott frissítés többször is elbukik a jóváhagyáson.

Ennek a kisebb fejlesztőstúdiók nagyon örülhetnek, és lehet, hogy több frissítést fognak kiadni játékaikhoz. És ha ez így lesz, azzal mi, játékosok is jól járunk.

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s