A Minecraft dobozos kiadása a legnépszerűbb játék

Magát a játék készítőjét is meglepte, milyen sikeres a Minecraft dobozos kiadása, jelenleg az USA-ban ez a legjobban fogyó konzolos játék.

A mobileszközökre megjelent Pocket Edition szintén tízmillió példányban talált már gazdára, melyhez a június 4-én megjelent Xbox 360 dobozos kiadás is csatlakozik hamarosan, hiszen 20 nappal a premiert követően immár több, mint hatmillió darab kelt el belőle. Ezzel az elképesztő eladáshoz nem mindennapi játékidő is társul: az Xbox 360 játékosok máris beletoltak mintegy egymilliárd órát a játékba.

A Minecraft című játék készítőjét magát is meglepte programjának népszerűsége. Marcus “notch” Persson Twitteren közölte a hírt, mondván, hogy fogalma sem volt róla, miszerint az ő játékának dobozos Xbox 360 kiadása lett a legjobban fogyó konzolos játék is Amerikában. És ezzel még mindig nincs vége: immáron hivatalosan is bejelentették a Minecraft XBOX One kiadásának készültét is, melyről az előzetes videót itt nézhetitek meg:

Az XBOX One kiadás természetesen nagyobb világokat, kibővített multis lehetőségeket és fejlesztett játékmenetet fog tartalmazni. Ennek viszont az lesz a következménye, hogy az Xbox 360-on létrehozott mentéseinket nem importálhatjuk majd az Xbox One kiadásba. Mindazonáltal a remény még nem veszett el, a Microsoft és a 4J Studios jelenleg azt vizsgálja, miként lehetne megoldani a mentések importálását. A játék megjelenésére a Microsoft új-generációs konzoljának premierje környékén lehet számítani.

Az Xbox 360 dobozos Minecraft kiadás nálunk Július 28.-án fog megjelenni.

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s