Tájékoztatás: Megszűnnek a Microsoft Pontok

Azt már tudtuk, hogy igazi pénz váltja fel a Microsoft Pontokat, no de mikor és hogyan? A GameStar bejegyzésbéől kiderül.

A Microsoft E3 2013-as eseményén bejelentette, hogy az eddigi Microsoft Pontos rendszert megszünteti, helyette igazi pénzzel kell majd fizetnünk.

A változtatás már idén ősszel érvénybe lép, de nem kell megijedni, felhasználatlan Microsoft Pontos kódjainkat még 2014-ben is regisztrálhatjuk, derül ki a Microsoft erre a célra létrehozott FAQ oldalán.

MicrosoftPointA meglévő pontokat az ősz során mindenkinek helyi pénzemre számítják át, az átváltás pontos részletei viszont még nem ismertek. Jelenleg 800 MS Pont ér 6,80£-ot, 1200 MS Pont pedig 10,20£-ot.

A vállalat így nyilatkozott: “Ahhoz, hogy felhasználóink számára mindez problémamentes és pozitív legyen, több céggel is tárgyaltunk arról, hogy biztosítsák az átváltott összeg egyenlő, vagy nagyobb piaci értékét a jelenlegi Microsoft Pontokhoz képest.”

Azt még nem tudni, mi fog történni az Xbox Live Rewards rendszerrel az átállás után, de a jelenleg függő pontok átszámításával nem lesz gond. Az őszi váltás után érvényesített Pontokat is automatikusan saját pénznemünkre számítják át, de érdemes időben felhasználni őket, mert ezek egy év után lejárnak.

Továbbra is lehet majd fizetni bank- és hitelkártyával, valamint Microsoft számlánkat más országokban is használhatjuk, de a pénznemekkel nem trükközhetünk, a felhasználói fiókban regisztrált ország pénzneme lesz az iránymutató.

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s