Nálunk csak később jön az Xbox One

A támogatott 21 országban nyilván novemberben, de még az olyan államok sem kapnak új konzolt idén, mint Lengyelország és Portugália. Mi a helyzet a magyarokkal? Import gépek szóba se jöhetnek.

A Microsoft hivatalosan 21 országban jelenteti meg az Xbox One-t idén novemberben. Sajnos a listába nem tartozik bele Magyarország. Semmi gond – mondhatja az egyszeri gamer, elég csupán kiutazni a sógorokhoz és egy Ausztriából hozott konzolt pakolni a karácsonyfa alá. A Microsoft nyilatkozata alapján nagyon úgy tűnik, hogy nem lehet importált konzolon aktiválni a játékokat, ha az Xbox Live-os fiókunk a magyar régióra van regisztrálva. A hivatalos álláspont szerint “az Xbox One-os játékok aktiválása és disztribúciója csak a meghatározott földrajzi régiókban lehetséges”.

Mondhatjuk, hogy majd nosztalgiázunk egyet. Trükközünk, kreálunk egy angol fiókot hamis adatokkal és minden megvan oldva, igen ám, de a felhasználói szerződésben le van írva, hogy a Microsoft esetenként megvizsgálhatja az IP-címünket, s úgy gyorsan kiderülhet a turpisság.  Másrészt az új profillal elvesznének az eddig megszerzett Gamerscore-jaink és achievementeink, úgy meg vajmi kevés értelme lenne.

Egy Robert Hallahan nevű úriember rákérdezett a Twitteren a Microsoft ügyfélszolgálatosánál, Philnél a zavaros helyzetre: “Nem leszek képes hitelesíteni a lemez-alapú játékomat, ha nem a 21 ország valamelyikébe tartozom?”

Phil válasza ez volt: “Az Xbox One csak 21 országban lesz elérhető a megjelenéskor.”

Hallahan kötötte az ebet a karóhoz: “Ha valaki lengyel, és nem szerepel a listán, de importálja a konzolt az Egyesült Királyságból, akkor az képes lesz játszani a lemezes játékokkal?”

Phil reagált: “Azt szeretnénk, hogy várjon, amíg a konzol elérhető lesz az ön régiójában.”

Az Xbox Support Twitter-csatornája hemzseg az ilyen és ehhez hasonló kérdésekben, kétségtelen, hogy a további pontosítások szükségesek a Microsoft PR-osaitól.

Előfordult viszont egy igen kellemetlen és valljuk be, nevetséges helyzet a lengyel CD Projekt RED fejesével, akit még a Microsoft Los Angelesbe is meghívott az E3-as sajtókonferenciájára bemutatni a The Witcher 3-at, de a játék rajongói nem játszhatnak az új konzollal novemberben. Ott, ahol valóságos kultusz övezi a Sapkowsky által megálmodott univerzumot? A fejlesztő éppen egy étteremben hallotta a hír, miszerint novemberben csak 21 ország kap a next-gen konzolból, s Lengyelország is kimarad a jóból. A The Witcher 3: Wild Hunt ott készül, ahogyan Tomasz Gop szerepjátéka, a Lords of the Fallen is. Még szerencse, hogy mindkét lengyel alkotás 2014-ben jelenik meg, valamint PC-n és PS4-en is napvilágot látnak.

Ami viszont biztos, az Eurogamer magazin lengyel és portugál részlege megkereste a témában az ottani Microsoft-képviseleleteket, akik megerősítették, hogy az Xbox One ezekben a régiókban csak 2014-ben jelenik meg. S mi a helyzet velünk, magyarokkal?

Nektek mi a véleményetek erről, hogy egyes országokban több hónappal később jön el az új generáció? Érdekesség meg, hogy az USA-ban sem minden államban fog egyszerre megjelenni a konzol.

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s