[E3] Ubisoft Összefoglaló

Az Electronic Arts konferenciáját követően, egészen pontosan éjfélkor elkezdődött a Ubisoftidei E3-as bemutatója, ami össze sem volt hasonlítható a többi nagykutyáéval, de azért így is történtek érdekességek, így a franciák már rögtön első bejelentésükkel meglepték az egybegyűlteket.

E3 2013

Ubisoft ugyanis a Rocksmith 2014 Edition leleplezésével nyitott, amihez nem mást, mint azAlice in Chains-ből ismert Jerry Cantrell-t hívták segítségül, aki bemutatta számunkra a játék új lehetőségeit és opcióit. Az alkotás várhatóan október magasságában kerül a boltokba, ezúttal is a kezdő és haladó gitárosoknak szánva, méghozzá PC-re, Mac-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is. A Rocksmith 2014 Edition-ben kezdésnek mintegy 50 dal kap majd helyet, így köztük olyan slágerek is, mint az Alice in Chains – Stone-ja, vagy az Aerosmith – Walk This Way-je.

Az új Rocksmith után a Splinter Cell Blacklist E3-as trailere kapta a főszerepet, ami elsődlegesen a történetre koncentrált, de számtalan egyéb érdekességre is fény derült belőle, így érdemes rápillantaniuk a rajongóknak. Érkezik PC-re, PlayStation 3-ra, Nintendo Wii U-ra és Xbox 360-ra is, méghozzá idén augusztusban.

A látványos képsorokat követően a Rayman Legens vette uralma alá a színpadot, így a Ubisoft bemutatott hozzá egy látványos trailert, valamint egy gameplay felvételt is, de kiderült többek között, hogy a Legends lesz az eddigi legkomolyabb tartalommal bíró Rayman-játék, lévén nem kevesebb, mint 120 pályát találhatunk majd benne. Megjelenés szeptember elején PlayStation 3-ra, PlayStation Vitára, Nintendo Wii U-ra és Xbox 360-ra.

Folytatódott a jól ismert és várt prezentációk sora, így a Rayman Legends után egy kissé kiszámíthatóan, de a South Park The Stick of Truth került prezentálásra, méghozzá egy friss trailer keretein belül, amiből kiderült, hogy a játék vélhetően az év végi ünnepi szezonban kerül majd a boltok polcaira.

A Ubisoft ezt követően bekeményített egy kicsit, hiszen a South Park után bejelentették a korábban már pletykált The Crew című versenyjátékot, amihez rögtön egy trailert és egy gameplay felvételt is prezentáltak. Az alkotás egy nyitott világú autóverseny lesz, méghozzá aUbisoft Reflections fejlesztésében, és saját járműveink testre szabhatóságán túl – állítólagosan óriási alaposság vár majd ránk ezen a téren – lehetőségünk lesz benne Amerika legismertebb környékein összemérni lóerőinket a rivális bandákkal, így az árkádos vonalat követő alkotás leginkább az illegális versenyekre koncentrál majd. A játékról kiderült, hogy erős multiplayer szállal bír majd, így minden egyes küldetés kijátszható lesz multiban és szólóban is. A játék next-gen konzolokra és PC-re érkezik, vélhetően jövőre.

The Crew után a Watch Dogs E3-as prezentációja következett, ami a korábban kiszivárgott trailer miatt már nem mutatott túl sok újdonságot, de amennyiben korábban lemaradtatok róla, alant máris pótolhatjátok a legutolsó mozgóképet. Megjelenés az év végéhez közeledvén, PC-re és kurrens, valamint next-gen otthoni konzolokra.

The Crew mellett ezután egy újabb pletykát erősítette meg a Ubisoft, akik hivatalosan megerősítették a Just Dance 2014-et, ami várhatóan még megmarad a kurrens generációban, megjelenése pedig október magasságában várható a jól ismert koncepcióval és játékmenettel a középpontban.

Nem maradhattak ki a Ubisoft konferenciájából az őrült nyuszik sem, akik Rabbids Invasioncímmel egy érdekes, interaktív TV show keretein belül térnek vissza közénk, amelyet a Kinectsegítségével szeretnének majd megtámogatni a fejlesztők. A Rabbids Invasion koncepciója egyelőre még nem ismert pontosan, de állítólagosan versenyezhetünk, tárgyakat kereshetünk és komolyabb interakcióba is léphetünk majd főhőseinkkel a next-gen Kinect segítségével. Bővebb részletek és egyebek a későbbiekben várhatók az interaktív TV show-ról

Bizonyára meg is haragudtunk volna a Ubisoft-ra, ha az Assassin’s Creed 4 Black Flag nem szerepelt volna az E3-as konferencia keretein belül, de aggodalomra semmi ok, a franciák ugyanis rögtön két mozgóképet is bemutattak róla, amelyek ezúttal is képesek voltak megakasztani lélegzetünket.

A Ubisoft ezt követően már csak két bejelentést tartogatott számunkra, így lerántották a leplet egy új Trials-játékról, ami a Trials Fusion címet kapta, és PlayStation 4-re, valamint Xbox One-ra várhatjuk a megjelenését, méghozzá a sorozatból jól ismert játékmenet társaságában, de megdöbbentő újdonságokat felvonultató koncepcióban – lásd az alábbi trailert.

Elképesztően jól titkolta a cég, éppen ezért óriási meglepetést okozott és a konferencia csúcspontjává is vált a Ubisoft utolsó nagy bejelentése, ami egy vadonatúj Tom Clancyakciójáték lett. A Tom Clancy’s The Division PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, megjelenése 2014-ben várható, és tulajdonképpen a korábban pletykált Tom Clancy MMO-ról beszélhetünk a képében, hiszen a játék egy nyitott világú online szerepjáték lesz, de az illetékesek kihangsúlyozták, hogy nem MMO-ként tekintenek a projektre, amit egyébiránt aUbisoft Massive fejlesztőcsapata készít, és elsődlegesen a multiplayer összecsapásokra, a lopakodásra és a taktikus játékmenetre épít, méghozzá egy poszt-apokaliptikus világban.

Az aprócska meglepetést követően a Ubisoft lezárta idei E3-as konferenciáját, amiben vélhetően egyetlen rajongónak sem kellett csalódnia. Ti mit gondoltok a bemutatott játékokról? Melyik tetszik a legjobban a prezentált címek közül?

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s