[E3] Microsoft Összefoglaló

Hivatalosan is megkezdődtek az idei E3 kiállítás konferenciái, és a várakozásoknak megfelelően a sort a Microsoft nyitotta meg, akik egy hatalmas és látványos prezentációval támogatták meg az Xbox One-t. A redmondiak ismét nem aprózták el, egy kisebb focistadiont töltöttek meg emberekkel az E3 alkalmából, az óriási kivetítők mellett pedig ezúttal is zöldbe öltöztették a termet, hogy az Xbox brand hagyományai előtt tisztelegve adják át nekünk azt a sok-sok információt, amit olyannyira régóta várunk már az Xbox One-ról.

E3 2013

Mintegy öt perces késéssel az eredeti tervekhez képest, de nagy nehezen elindult a konferencia, méghozzá mindenki nagy meglepetésére a Konami logójával, majd megtekinthettük a múlt heti Konami konferencián is várt Metal Gear Solid 5 trailert! Megtudtuk, hogy a játék nyitott világú lesz, lovagolhatunk és autót is vezethetünk benne, a napszakok is dinamikusak lesznek, de ennél sokkal elképesztőbb volt a látvány, amit a FOX Engine elénk varázsolt. Nem igazán találjuk a megfelelő szót erre, talán a lélegzetelállító lenne a helytálló. Na, ezt hívnánk mi igazi next-gen grafikának! A nagyszerű trailer után egyébirántDon Mattrick és Hideo Kojima léptek színpadra, így kiderült, hogy természetesen Xbox One-ra is megjelenik majd a játék.

A placcot ezután Don Mattrick mellett Yusuf Mehdi foglalta el, a háttérben pedig feltűnt az Xbox 360 logója, és – trombita szól, dob pereg -, bejelentették az új Xbox 360-at, ami nem teljesen lesz új, hiszen belül marad a régi, ellenben küllemét tekintve megkapja az Xbox One dizájnját, de kisebb és csendesebb is lesz mai változatainál. Kiderült, hogy az Xbox Live Goldelőfizetők a jövőben havonta két ingyen játékot kapnak majd a kurrens generációs masinához, így kezdésnek rögtön az Assassin’s Creed II és a Halo 3 fogják felvezetni az új rendszert.

Ezt követően ismét a játékoké lett a főszerep, így egy látványos teaser trailer keretein belül bejelentették a World of Tanks Xbox 360-ra szánt változatát, amelyet a Gold-tagok ingyen vehetnek majd birtokba, méghozzá a Wargaming szerint még a nyáron.

A kijelzőket ezután egy friss Dark Souls 2 trailer foglalta el, amiben rendkívül látványos jeleneteket láthattunk az utóbbi idők legnehezebb és legösszetettebb akció-szerepjátékának folytatásáról. A videó végén kiderült, hogy az alkotás 2014 márciusában érkezik, még Xbox 360 konzolokra (is).

A mozgókép végeztével Phil Spencer lépett színpadra, így a kötelező Xbox 360-as körök lezavarását követően az Xbox One vette át a terepet, valamint egy rejtélyes trailer, amiről csakhamar kiderült, hogy a Crytek által készített Ryse, avagy a Ryse: Son of Rome az, méghozzá teljes életnagyságban. A mozgókép gameplay felvételeket is tartalmazott és elképesztően látványos, illetve brutális képsorokat láthattunk benne az ókori Rómába repítő alkotásról. A kérdéses történelmi kort, nem mellesleg pedig a kardharcokat ilyen részletes kidolgozásban még soha nem láthattunk. Csak nem a God of War kihívója készül a háttérben? Megjelenés kizárólag Xbox One-ra, kezdőcímként!

Az elképesztően látványos Ryse trailert követően egy újabb mozgókép következett, amiből kiderült, hogy igazak voltak a korábbi pletykák, lévén visszatér, méghozzá Xbox One-exkluzív címként a Killer Instinct is!

Ennél sokkal nagyobb meglepetés volt Ted Price megjelenése, aki egy rendkívül vagány és elképesztően látványos trailer segítségével egy vadonatúj Xbox One-exkluzívot mutatott be a közönség számára Sunset Overdrive címmel, ami olyannyira őrült koncepcióval bír, hogy nehéz lenne szavakkal leírni. A játékot egyébiránt az Insomniac Games fejleszti és egy nyitott világú akciózásnak ígérkezik.

A képernyőt ezt követően az autók vették át, még a konferencia színpadán is megjelent egy igazi McLaren, méghozzá a várakozásoknak megfelelően a Forza 5 logója alatt, ami immáron nem tekinthető meglepetésnek. Meglepődést azonban így is okozott a Microsoft, a bemutatót tartó munkatárs ugyanis előkapott egy kontrollert és bemutatott egy vaskos gameplay felvételt, ami alapján továbbra is csak keressük az állunkat, de a bemutató végére került trailer is hasonló hatást váltott ki belőlünk. Az alkotásról kiderült, hogy igazi revolúcióra készül, megjelenése pedig kizárólag Xbox One-ra, a konzol premierjekor várható.

A hatásos Forza 5 bemutatót követően Phil Harrison vette át a színpadot, a kijelzőn pedig a Minecraft logója tűnt fel, és bár azt hittük, hogy az Xbox 360-as változaton produkált eredményeket jelentik be a készítők, de ehelyett kiderült, hogy egy Xbox One-ra szánt átiratot várhatunk a játékból.

Harrison-t Sam Lake, és a Remedy új, Xbox One-exkluzív alkotása, a Quantum Break követte, aminek bemutatott felvételeitől ismét elvesztettük az állunkat, de nem csak a látvány, a különleges koncepció miatt is, ami hasonlóan őrültnek ígérkezik, mint az Alan Wake volt, de a megvalósítás egyelőre még kicsit műanyagnak tűnik.

A Microsoft nem teketóriázott sokat, alig pörgött le a Quantum Break trailere, újabb Xbox One-exkluzív cím bejelentése következett, ami a D4 nevet kapta, a Deadly Premonition alkotói készítik, a trailer alapján pedig valamiféle cell-shaded technológiával megvalósított epizodikus kalandnak ígérkezik nyomozással, gyilkosságokkal és így tovább.

A meglepetések pedig egyre csak záporoztak, alig eszméltünk fel a látottakból, azonnal bejelentésre került egy újabb exkluzív alkotás, a Project Spark, ami első blikkre nem is egy játéknak, sokkal inkább egy pályaszerkesztőnek tűnt, ami nem véletlen, hiszen a Minecraft mintájára mi alkothatunk benne magunknak egy saját videojátékot, amit ráadásul meg is oszthatunk majd másokkal. A bemutatott gameplay felvételek alapján több ismert alkotásra is találhattunk utalást, mindemellett pedig nyugtázható, hogy egyszerű megvalósítás és kezelőfelület vár ránk tehát érdemes lesz észben tartani a Project Spark nevet. A játék egyébiránt nem csak Xbox One-ra, hanem Xbox 360-ra és PC-re is megjelenhet majd.

Miután tucatnyi játékot ledarált előttünk a Microsoft, szóba hozták magát az Xbox One-t is, így bejelentették az újgenerációs SmartGlass-t, sőt, egy rövidke Ryse, illetve Killer Instinct gameplay demó keretein belül prezentálták a technológiát. Szóba került itt továbbá a next-genXbox Live is, amiről kiderült, hogy nem kell többé a pontokkal törődnünk, így mindenki a saját régiójának megfelelő pénznemmel fizethet az online disztribúcióban.

A rövid kikacsintást követően ismét a videojátékoké lett a főszerep, így egy látványos trailer segítségével bejelentették az új Crimson Dragon-játékot, majd a korábbi pletykáknak megfelelően feltűnt a kivetítőn a Dead Rising 3 logója, ami a Capcom emberei szerint immáron egy nyitott világú zombis akciójáték lesz, méghozzá töltési idők nélkül, egy Nick nevű főhőssel a középpontban. A bemutatott trailer alapján elképesztő látványban lesz részünk az alkotásban, de sokkal valószerűbb és realisztikusabb is lesz az összkép, mint korábban, habár az őrült fegyverek és sajátosságok azért megmaradnak, így például autóba pattanva is irthatjuk majd a zombikat, méghozzá százával. A prezentált gameplay alapján egyszerre számtalan zombi is az életünkre törhet, de a nyitott világnak köszönhetően minden eddiginél több lehetőségünk lesz elpusztítani őket, méghozzá minden korábbinál brutálisabb és véresebb formában. A játék még az idén megjelenik, méghozzá az ünnepi szezonban, egy ideig az Xbox One exkluzivitásában.

A várakozásoknak megfelelően a Microsoft konferenciáján a Dead Rising 3 gameplay felvételeket követően feltűnt Geralt és a The Witcher 3 Wild Hunt logója, méghozzá John Mamais prezentálásában. A játékról csakhamar bemutattak egy mozgóképet is, ami alighanem az egész konferencia leglátványosabbja volt, láthattuk benne az alkotás világát, a harcrendszert, a szörnyeket és megismerkedhettünk a csodálatos atmoszférával is. Ha mindez nem lenne elegendő, Xbox One-specifikus extraként SmartGlass támogatás és hangirányítás is várható hozzá.

Ez után a DICE vette át a prezentálás jogát, és jöhetett a Battelfield 4, pontosabban a Battlefield 4: Second Assault DLC – ez az EA konferenciája előtt nem tűnt jó választásnak -, és a technológia alaposan meg is viccelte őket, hiszen a bemutató megakadt, de egy újraindítás után láthattuk a játék legújabb mozgóképét, ami elképesztően látványos és intenzív gameplay felvételeket tartalmazott, így harcok mellett szó szerint széthullott körülöttünk az egész pálya – ami esetünkben egy anyahajó volt -, dőltek és robbantak a falak, hullottak a vadászgépek, néha pedig elfelejtettünk levegőt is venni. A végén pedig a “meglepetés”, a DLC, avagy a Second Assault egy ideig Xbox One-exkluzív lesz!

Egy szintén exkluzív indie cím, avagy a Capybara Games által fejlesztett Below rövidke és semmitmondó trailerét követően egy újabb fontos bejelentés következett, méghozzá a Black Tusk Studios legújabb videojátéka, amiről egyelőre még semmi sem derült ki – se cím, se egyebek -, de készül, méghozzá kizárólag Xbox One-ra.

A Black Tusk Studios teaserét követően egy látványos kisfilm következett, ami hosszú másodpercekig borzolta idegeinket, majd az utolsó pillanatokban kiderült, hogy egy Halo-játékról van szó – bizonyára a Halo 5-ről -, amiről egyelőre annyit tudni, hogy FPS lesz, a 343 Industries készíti, de minden egyéb részlet kérdéses még vele kapcsolatban.

A konferencia fénypontjaként a játékok után ismét az Xbox One kapta a főszerepet, így kiderült, hogy mikor és milyen áron kerül a konzol a boltok polcaira. Pontos dátum még nincs, de a november immáron kőbe vésett, akárcsak az árcédula is, amit 500 euróban állapítottak meg a redmondiak.

Ezt követően úgy gondoltuk, hogy már nem tud majd meglepni minket a csapat, de tévedtünk, így kialudtak a fények, a kijelzőn pedig megjelent a Respawn Entertainment logója, és egy igencsak látványos trailer keretein belül lelepleződött az egykori Call of Duty fejlesztők videojátéka, avagy a Titanfall, ami valóban egy futurisztikus FPS-nek ígérkezik, méghozzá a többjátékos módra fókuszálva. A gameplay felvételek alapján mechák, intenzív harcok és robotikus technológiák várnak ránk, megjelenése pedig jövő tavasszal válik esedékessé, természetesen Xbox One-ra is.

Ezzel véget is ért a Microsoft E3-as konferenciája. Titeket meggyőztek a redmondiak? Csalódtatok, ezt vártátok, netán teljesen le vagytok nyűgözve?

XBOX Joy a Facebook-on!

 

 

Reklámok

2 responses to “[E3] Microsoft Összefoglaló

  1. Visszajelzés: Games With Gold 1# – Defense Grid: The Awakening | XBOX Joy·

  2. Visszajelzés: Games With Gold 1# – Defense Grid: The Awakening | Ali-N Store Hírek·

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s