[E3] Electronic Arts Összefoglaló

A Microsoft nagy konferenciáját követően az Electronic Arts kapta meg a főszerepet, így a tervezett menetrend szerint 10 óra magasságában el is rajtolt a nagy show, amit Peter Moorevezetett fel, és már az elején kiemelte, hogy a prezentációkkal elsődlegesen a next-gen konzolokat kívánják megcélozni.

E3 2013

A bejelentéseket az EA egy rendkívül hangulatos trailerrel kezdte meg, amellyel a Plants vs Zombies Garden Warfare-t erősítették meg hivatalosan, de röviddel a mozgókép után a színpadra sétáló PopCap illetékes is mosolyt csalt az arcunkra, amikor zombinak öltözve, kissé bohókásan elkezdett mesélni nekünk a játékról. A későbbiekben prezentált gameplay alapján kiderült, hogy az alkotás egy teljesen háromdimenziós akciójáték lesz, amelyben térben harcolhatunk majd növényeink oldalán a zombikkal, méghozzá a megszokott humor társaságában. A látottak alapján biztos, hogy elmentek otthonról a PopCap-nál, de valószínűleg pont ezért is fogjuk majd szeretni a Garden Warfare-t! A négyjátékos multiplayer akciókra kiélezett alkotás egyébiránt Xbox 360-ra és Xbox One-ra érkezik majd első körben.

Habár a Microsoft konferenciáján már láthattuk futás közben, de az Electronic Arts előadásán is előkerült a mókás jeleneteket követően a Respawn Entertainment által fejlesztett Titanfall, amiről megtekinthettünk néhány friss mozgókép mellett pár fejlesztői interjút és koncepciós rajzot is. Vince Zampella egyébiránt megerősítette, hogy igazak voltak a korábbi hírek, a játék első körben biztosan Xbox One-exkluzív lesz. Azt azért sajnáltuk, hogy elég sok átfedés akadt az itt bemutatott felvételek és a Microsoft előadásán látottak között…

Ezt követően óriási meglepetés következett, egy kis technológiai erőfitogtatást követően ugyanis az Electronic Arts bejelentette első Star Wars-játékát, ami – még a hideg is kiráz minket a leírásától – a Star Wars Battlefront lett, méghozzá a DICE fejlesztésében. Sajnos bővebb részletek ezzel kapcsolatban még nem láttak napvilágot, de a teaser trailer alapján tátva maradt a szánk, elsődlegesen a meglepetéstől.

Az EA ezt követően egy kicsit nyugodalmasabb vizekre evezett és a Need for Speed Rivals-t állította a középpontba, amiről néhány érdekes részlet mellett megtekinthettünk egy élő gameplay demót is, ami alapján kijelenthetjük, hogy a legszebb NFS-játék készülődik a háttérben, de a játékélményre sem lehet majd panasz.

Need for Speed Rivals után keresve sem találhatott volna jobb időt a kiadó, hogy első ízben prezentálja a Need for Speed mozifilmet – ők is felvittek egy kocsit a színpadra -, ami egy rendkívül látványos filmnek ígérkezik, habár a képsorok alapján egyelőre még kissé B-kategóriának tűnt a végeredmény, de 2014 tavaszán így is a mozikba kerülhet.

Alighogy véget ért a Need for Speed film előzetese, a kijelzőinket a Dragon Age 3 Inquisition legfrissebb trailere foglalta el, ami egyelőre még csak az alkotás hangulatába engedett betekinteni minket, de azzal a látottak alapján minden a legnagyobb rendben lesz. Kicsit szomorúak vagyunk a gameplay hiánya miatt, de azt azért megtudtuk, hogy a nyitott világú játékmenet mellett 2014 őszén számíthatunk a premierre.

Ezt követően az EA Sports blokkja következett, a sportjátékokkal a középpontban, akik természetesen az Ignite grafikus motorral és annak nagyszerű képességeivel kezdték a prezentációt. A sort az NBA Live 14 indította, amelyhez rengeteg újdonságot felsoroltak a prezentáció során – így egy igazi next-gen videojátékra számíthatunk majd tőle -, és mindezt a gyakorlatban is megtekinthettük egy látványos trailernek köszönhetően. Az NBA Live 14egyébiránt PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenhet, teljesen új élményt kínálva a kosárlabdás játékok kedvelőinek.

A bemutatót a Madden 25 folytatta – szintén elképesztően látványos felvételekkel, illetve hangzatos információkkal kiegészítve – egy újabb trailerrel, ami mellett kiderült, hogy a next-gen konzolokat célozza meg az alkotás, Andrew Wilson és az EA Sports azonban itt még nem hagyta abba a beszédet, így az újgenerációs FIFA, avagy a FIFA 14 következett – még Drake és Matt Bilbey is megjelent, hogy nyomatékosítsák a történteket -, amellyel kapcsolatban szintén rengeteg hangzatos újdonságról hallhattunk, természetesen egy elképesztő küllemmel bíró kisfilm kíséretében.

A korábbi ígéreteknek – és a várakozásoknak – megfelelően a labdajátékok bemutatását követően egy kommentátor, valamint néhány ketrecharcos jelent meg a színpadon – köztük aUFC elnökével -, méghozzá nem másért, minthogy Andrew Wilson oldalán bejelentsék az újUFC-játékot. Az alkotás várhatóan szimplán a UFC címre hallgat majd, tavasszal érkezik, a célplatformjai között pedig a PlayStation 4 és az Xbox One találhatók. Az első trailer alapján érdemes lesz odafigyelni rá!

Ezt követően – szintén a várakozásoknak megfelelően – a Battlefield 4 került a show középpontjába, amit már tűkön ülve vártunk, hiszen az illetékesek korábban megígérték, hogy az E3-on fogják bemutatni az első felvételeket az alkotás többjátékos módjából. Még mielőtt ez megtörtént volna, a DICE emberei hivatalosan megerősítették, hogy visszatér a Commander mód, majd jött az élő multis prezentáció, amitől finoman szólva is elállt a szavunk, és természetesen nem csak a látványtól, hiszen a Siege of Shanghai 64 fős multis összecsapása szó szerint olyan, mintha egy valódi háborúban lennénk.

Habár az Electronic Arts konferenciája ezzel tökéletes lezárást kaphatott volna, de vártunk még valamit a kiadótól, mégpedig egy bizonyos Mirror’s Edge folytatást, amelyet annak rendje és módja szerint egy trailer keretein belül valóban bejelentettek, egyelőre még konkrétumok nélkül ugyan, de ahogyan Peter Moore is fogalmazott: Faith visszatért.

Az Electronic Arts E3-as konferenciája ezzel véget ért. Mit gondoltok a látottakról? Mi volt a show csúcspontja?

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s