Xbox One – játékok

Tegnap este, egy kicsivel több mint egy órás konferencián mutatták be a következő generációs Xbox-ot. Ha lemaradtál az eseményről, vagy több információra vágysz, olvasd el cikkünket!

A Microsoft az Xbox Event keretein belül hivatalosan is bejelentette, hogy a next-gen Xbox neve az Xbox One lesz, és nem csak egy bivalyerős hardvert kapunk majd képében, hanem természetesen rengeteg videojátékot is, így csak az első évben 15 exkluzív cím érkezik hozzá, amelyek közül nyolc teljesen új IP-nek tekinthető. Lássuk konkrétabban!

Az Electronic Arts kezdte meg a prezentációt, megtudtuk, hogy egy új UFC mellett az NBA Live és a Madden sorozatok is tiszteletüket teszik az Xbox One-on, de természetesen a FIFA 14 sem kerüli el a konzolt, sőt, az újgenerációs epizódokat az EA Sports Ignite grafikus motor fogja meghajtani, és természetesen ígéretet kaptunk arra is, hogy sok-sok újdonság és lehetőség vár majd ránk a játékokban.

Ezt követően egy kicsit beindult a show, így be is mutatták az első exkluzív címet, ami nem is lehetett volna más, mint a Forza 5. A játékról annyit tudni, hogy a Turn 10 fejleszti, kezdőcím lesz és az idei E3-on természetesen többet is megtudunk majd róla. A bemutatott trailer alapján elképesztő látványban lesz részünk!

Ezt követően a Remedy lépett színpadra, és bár egy pillanatra felcsillant a remény, hogy az Alan Wake 2 kerül bejelentésre, de a finn srácok egy vadonatúj projekttel készülnek, ami a Quantum Break címre hallgat és a bemutatott teaser alapján a végeredmény nem is áll majd túl messze az említett horroríró kalandjaitól. Az alkotás szintén kezdőcímnek ígérkezik, bővebb részleteket pedig róla is az E3-on várhatunk.

A Remedy meglepetése után egy újabb exkluzív franchise, a Halo került szóba, de egy újabb videojátékos epizód helyett – bizonyára az is lesz – egy élőszereplős Halo-sorozatról esett szó, amit maga Steven Spielberg rendez majd és várhatóan kizárólag az Xbox One online szolgáltatásán lesz csak elérhető, amit a Microsoft az Xbox One TV-stratégiájának nevezett el. A széria szimplán Halo: The Television Series címmel kerül bemutatásra, indulása pedig vélhetően a konzol premierjekor lesz esedékes.

Habár sokan csalódtunk, hogy egy új Halo-epizód helyett “csak” egy televíziós sorozatot kapunk, de ezután a Call of Duty Ghosts leleplezése következett, amiről kiderült, hogy DLC csomagjai egy ideig Xbox One-exkluzívok lesznek , de természetesen más masinákra is megjelenhetnek majd. A sztorit – a korábbi információknak megfelelően – az Oscar-díjat nyertStephen Gaghan jegyzi, a történet pedig az elit egységként felbukkanó Ghosts-csapatról szól majd, akik még a legvészterhesebb időkben is igyekeznek helyt állni. Az alkotás egyik újdonsága lesz, hogy megjelennek a kutyák a csapatban, akik nem csak védeni fognak minket, hanem robbanóanyagokat is képesek lesznek szállítani a megfelelő helyre. Az alkotás egyjátékos módja alapos változásokon esik át – bővül a fedezékrendszer és így tovább -, de a multiplayerben is komoly módosulások érhetők tetten, dinamikusabb térképekkel, betörhető ajtókkal és így tovább, de kooperatív módra, hangirányításra és egyéb érdekességekre is számítanunk kell. Az alkotást egy új grafikus motor hajtja meg, amitől a bemutatott prezentáción szó szerint tátva maradt a szánk! Méltó ellenfele lesz a Battlefield 4-nek!

A Xbox One-ról, magáról a konzolról IDE kattintva olvashattok egy részletes cikket.

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

2 responses to “Xbox One – játékok

  1. Visszajelzés: Xbox One -bemutatták | XBOX Joy·

  2. Visszajelzés: Xbox One – Forza Motorsport 5 | XBOX Joy·

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s