Xbox One -bemutatták

Tegnap este, egy kicsivel több mint egy órás konferencián mutatták be a következő generációs Xbox-ot. Ha lemaradtál az eseményről, vagy több információra vágysz, olvasd el cikkünket!

Az új konzol neve Xbox One lett. A névválasztás oka, hogy ez már nem csak egy játékkonzol, hanem egy szórakoztató központ. A játékok mellett nagy hangsúlyt kap a TV nézés, és a különböző online szolgáltatások. De menjünk szépen sorba.

Az este először a gépet és kontrollereit mutatták meg. A sokak által videomagnóként csúfolt Xbox One új kontrollere nem sokat változott az elődhöz képest, ami nem is baj, hiszen a játékosok már ezt a formát szokhatták meg. A D-Pad-en váldoztattak egy kicsit, ami nem is ártott, hiszen az volt az irányító legkifogásolhatóbb része.

Az új Kinect is fejlődött az elődéhez képest. Egy 250 ezer pixeles infravörös mélységérzékelő található benne és egy 1080p-s webkamera. A mozgást is jobban foglya érzékelni, de a korábban felmerült ujjmozgás követésről nem kaptunk információt. Egyszere akár 6 embert lesz képes követni, és minden Xbox One-hoz kötelező tartozék lesz, hiszen mindent irányíthatunk majd hangvezérléssel.

A hangvezérlés bemutatásával folytatódott az este. Az “Xbox ON” utasításra konzol pár másodpercen belül feláll, és a kezdőképernyőre érkezünk. A Kinect felismeri arcunkat, így egyből saját profilunkban kezdhetünk böngészni. A tevékenységek között szintén hangutasításokkal válthatunk. “Watch TV” “Watch Film” és ehhez hasonló mondatok most már mindennaposak lesznek. arra is figyeltek, hogy ne kiabálhasson bele bárki bármit, ugyanis az Xbox felismeri hangunkat.

Fontos funkció még, hogy TV nézés közben Skypeolhatunk, vagy filmnézés közben nézhetjük kedvenc focicsapatunk eredményeit. Az új konzolnál a kényelmen van a fő hangsúly.

A konkrét gép leleplezésével nem kaptuk meg a teljes technikai felépítést is, viszont röviden vázolták nekünk, mi is kerül bele a fekete dobozba. A várakozásoknak megfelelően beigazolódtak a pletykák, ugyanis  8 magos CPU mellé kapunk 8 GB rendszermemóriát, amit az 500GB-os merevlemez és a várva várt  Blu-Ray meghajtó egészít ki. Bizony végre lecserélték a korosodó DVD meghajtót. A ONE természetesen tartalmazni fog WIFI egységet, viszont ami meglepő, hogy nem csak HDMI kimenetet, hanem HDMI bemenetet is találunk majd a gépen, a 3.0-ás USB portok mellett. Külön érdekességként említették meg, hogy három operációs rendszer fut majd a gépen egyidejűleg.

Az Xbox Live sokkal “erősebb és intelligensebb” lesz. Az új szolgáltatás 300 ezer szerverrel rendelkezik (a jelenlegi rendszer 15 ezret vonultat fel). Minden tartalmat a felhőben tárol – filmet, zenét, játékot stb. Dedikált DVR-t találunk a masinában, így bármikor felvehetünk némi gameplayt, amit megszerkeszthetünk és megoszthatunk másokkal. Live-os barátaink listája immáron 1000 főt is tartalmazhat.

A játékokat mindenképpen telepítenünk kell, de nem kell megvárnunk, míg az install végigér. Alapesetben nem kell állandó netkapcsolat a játékok futtatásához alapesetben, ám ha az adott fejlesztő úgy dönt, hogy minden élményt a felhőnek szentel, akkor ugye kötelező az online jelenlét. Az új rendszer nem lesz visszafelé kompatibilis az Xbox 360-as címekkel a két konzol eltérő architektúrája miatt. A frissítések telepítése a háttérben zajlik, a címek indítása gyors lesz. A mentéseket szintén a felhőben tárolhatjuk, profilunkat bármikor, bármilyen Xboxról elérhetjük.

A használt játékokról annyit, hogy a feltelepített játékok lemezét ugyan kölcsönadhatjuk, vagy eladhatjuk, de ha valaki egy másik profilon akar játszani velük, mindenképpen fizetnie kell érte. Hogy mennyit, arról még nem szól a fáma.

A partnerkereső rendszert jelentősen átdolgozták, így gyakorlatilag megszűnik a várakozási idő a lobbyk során. Hírnevünk alapján talál nekünk multis játszótársat a rendszer. Az új, kibővített achievement-rendszer videót készít a szép megmozdulásainkról, fejlődésre sarkall és a jó teljesítményt díjazza.

Az Xbox One az idei ünnepi szezonban kerül az üzletek polcaira. Az országonkénti pontos megjelenés időpontjai később kerülnek bejelentésre.

Az Xbox One-ra érkező játékokról, és a tegnap este bemutatott játékvideókról IDE kattintva olvashatsz.

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

4 responses to “Xbox One -bemutatták

  1. Visszajelzés: Xbox One – játékok | XBOX Joy·

  2. Visszajelzés: Xbox One – Forza Motorsport 5 | XBOX Joy·

  3. Visszajelzés: Xbox One – Forza Motorsport 5 | Ali-N Store Hírek·

  4. Visszajelzés: Xbox One – játékok | Ali-N Store Hírek·

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s