Új Xbox – Achievementek, megosztás, IllumiRoom

Néhány érdekes pletyka látott napvilágot, ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Mint korábban is írtunk róla, a Microsoft május 21-én fogja bemutatni a nagyközönségnek az újgenerációs Xbox konzoljukat. Hogy pontosan mit is kapunk, egyelőre nem tudni.

Amíg várakozunk, addig egy újabb adag pletyka érkezett, amit ezúttal a Polygon szállít nekünk. Többek között újdonságnak számít, hogy az új Xbox-nál is lehetőségünk lesz saját felvételek készítésére. A felvett anyagokat ezek után akár Youtube-on, akár Ustream-en is megoszthatjuk.

Ehhez kapcsolódik a már sokat emlegetett folyamatos online kapcsolat pletykája is. Az oldal szerint ez nem teljesen úgy fog megvalósulni, mint sokan várják. A különböző szolgáltatások, illetve a fentebb említett videó felvételi lehetőségnek szüksége lesz a folyamatos internet eléréshez, de a játékok esetében a kiadók dönthetik el, hogy szükséges-e az internetkapcsolat.

Megváltozik a barát lista és az achievement rendszer is. Előbbinél végre nem lesz maximálizálva a kapcsolatok száma mint a jelenlegi generációnál, utóbbinál pedig kibővített lehetőségeket kapunk majd. Lesznek olyan achievementek melyek több játékon átívelnek majd, illetve különböző játékos események is kaphatnak megszerezhető érmeket. A kiadók maguk dönthetik el hogy bővítik ezekkel a játékokat, akár DLC-k megjelenése nélkül.

Az idei CES alkalmával mutatta be a Microsoft az IllumiRoom névre keresztelt újdonságát. A dolog lényege, hogy az adott játéknak a játékterét kiterjeszti a játékos szobájára, így még látványosabb élményben lehet részünk. Mindehhez egy Kinect is szükségünk lesz pluszban, ugyanis a szoba feltérképezését végzi majd. Most egy újabb videót kaptunk, melyben az IllumiRoom-ot mutatják be nekünk. Többek között látni lehet, hogy nem csak a játékokhoz, hanem akár filmnézéshez is használni lehet a vélhetőleg a következő generációs Xbox mellé érkező kiegészítőt. Mindezek mellé pedig egy PDF dokumentum is kikerült az internetre, melyben a készülékről lehet olvasni. További részletek a ma kezdődő CHI 2013-on kapunk. Az MS előadása a készülékről a holnapi napon várható, így bővebb infót is csak holnap kapunk.

A Microsoft hivatalosan természetesen nem kommentálta a fentieket, így vélhetőleg csak május 21-én leszünk okosabbak. Amennyiben lesz rá lehetőség, az XboxJoy-on élő stream adást láthattok a Microsoft eseményéről.

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s