Xbox Történelem Röviden

Hamarosan megjelenik a következő, sorozatban a harmadik Microsoft játékkonzol. Az Xbox hivatalos oldalán egy idővonalat tettek közzé, amin megnézhetjük, hogy mi történt szeretett eszközünkkel az utóbbi évtizedben.

A legelső időpont 2001, amikor bemutatták az első Xbox-ot. A konzolból három nap alatt egymilliót adtak el. A Microsoftnak sikerült megszorongatnia a Japán céget, amit a konzolpiacon addig nem sikerült. Méltán érkezett a folytatás.

Xbox

2001: Xbox

A következő generációs Xbox 360-at 2005-ben mutatták be. Az azóta eltelt nyolc évben bebizonyította: méltán lett híres, és játékosok milliói csatlakoztak az Xbox tulajdonosok népes táborhoz. Szintén több millióan játszanak online a 10 éves Xbox LIVE-on. Az utóbbi időkben megjelent új szolgáltatások, valamint a Kinect csak tovább növelte az eladásokat.

Xbox 360

2005: Xbox 360

A harmadik legfontosabb időpont 2010. nem csak az új Slim változatot, hanem a videojáték piac legmodernebb találmányát is bemutatták. A Kinect forradalmasította a játék irányítást, és milliókat állít föl a fotelből a mai napig, hogy olyan remekművekkel játszanak, mint a Dance Central 3, vagy a Kinect Sports, és a kicsik kedvence a Kinect Disneyland Adventures.

You Are The Controller

2010: Kinect

Ha már a játékoknál tartunk, két címet érdemes mindenképpen megemlíteni, a többit pedig a hivatalos idővonalon nézhetitek meg. Az első cím a Halo, ami a konzol vezető címe, és népes rajongótábora a következő konzol húzócímét látja a következő részben. Jelenleg a rajongók a Halo 4-el játszhatnak.

Halo

Halo

A második a Forza Motorsport. A autóverseny szerelmeseinek kedvenc játéka, ami sok embert győzött meg, hogy érdemes Xbox-ot venni. A játék már öt kiadást élt meg legújabb a Forza Horizon. A Kinectes címek szintén sikeresek lettek, a fentebb említett játékok minden Kinect tulajdonosnál megtalálhatóak.

Forza Motorsport

Forza Motorsport

A Microsot megpróbálta kihasználni az okostelefonok terjedését is. A Smart Glass alkalmazással mobilunkról irányíthatjuk szórakoztató központunkat. Igen, hiszen már nem csak játékra használhatjuk kedvenc “dobozunkat”. Videókat nézhetünk, és böngészhetünk Internet Explorer-en.

Xbox Video & Xbox Music

Xbox Video & Xbox Music

Utóljára pedig az Xbox Live megemlítése következik, amit egyre többen használnak. A 10 éves szolgáltatás lehetővé teszi, hogy online játszunk barátainkkal, játékokat töltsünk le (Arcade), és közösségi életet éljünk gamer társainkkal.

Xbox LIVE Turns Ten

Xbox Live

A teljes, részletes, minden pillanatot bemutató, galériákkal színesített idővonalat ezen a linken tekinthetitek meg:

Xbox Timeline

Nektek mi a legemlékezetesebb történés az Xbox történelméből? Várjuk a kommenteket!

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s