Xbox pletykák – Két modell, Kinect 2.0, nyitócímek

A Microsoft keményen dolgozik a következő éveket érintő stratégiáján, a cég állítólag két új Xboxszal is bővítené a márkát. Az egyik lenne a Durango kódnevű next-gen gép, a másik a tartalomfogyasztásra szánt Xbox Mini.

Masszív pletykazuhatag futott be mára is a Microsoft háza tájáról. Szó esik a Durango videószolgáltatásáról, illetve arról, hogy mégsem olyan biztos, hogy a konzol állandó online kapcsolatot igényel. A harmadik hírünk a lemezmeghajtó nélküli, online tartalomfogyasztásra szánt Xbox Mini-ről szól, de a Kinect 2.0 sem maradhat ki a szórásból. Vágjunk is bele!

Xbox TV vagy XTV

Az internet szemfüles nyomozói előásták egy, a Microsoft színeiben dolgozó mérnökember önéletrajzát. Ez alapján a redmondiak felvásárolták a VideoSurf technológiát, melynek segítségével audio- és videotartalmakra kereshetünk rá egy kategorizált és címkézett adatbázisban. A technológia “radikálisan megváltoztatja majd” tévézési szokásainkat állítólag, gesztusokkal és hangvezérléssel kereshetünk vagy oszthatunk meg filmeket, minimálisra csökkentve ezzel a programok keresésével töltött időt.

Nem ez az első alkalom arra, hogy a Microsoft TV-s platformjáról csicseregnek. Az XTV néven emlegetett szolgáltatás egy multiplatform ökoszisztéma része, így elképzelhető, hogy a vonaton ülve elkezdünk egy filmet nézni az okostelefonunkon, majd a műsort otthon folytathatjuk a konzolon keresztül.

Két új Xbox érkezik, a brand kiterjed

A VGLeaks birtokába jutott információk szerint mégsem kell állandó online kapcsolat a Durango kódnéven futó konzolhoz. Pluszban érkezik egy önállóan is használható termék, az Xbox Mini, amely megoldja a visszafele kompatibilitást, ha csatlakoztatjuk a next-gen géphez. A webhely forrása azt is megemlíti, hogy nem lesz gond a használt játékok futtatásával sem, ha megelégszünk az offline játékélménnyel – azaz ha egyedül vagy osztott képernyőn, netán LAN-on játszunk a barátainkkal. Az online pass korában ez már megszokott dolog. Lássuk bővebben!

Fontos tudni, hogy az Xbox Mini nem egy kiegészítő, amivel csak az Xbox 360-as játékok futtatásának lehetőségével vértezhetjük fel a Durangót, hanem egy önálló termék, ami mellesleg jó arra is, hogy a next-gen masinán megoldja a visszafele kompatibilitás kérdését. Az Xbox Mini elsődleges funkciója az online tartalomfogyasztás, vagyis egy Apple TV-hez hasonló set-top boxról van szó. Nem tartalmaz lemezmeghajtót és úgy tervezték, hogy mindig online kell lennünk, így férhetünk hozzá a Live-fiókunkhoz, On Demand, vagyis digitális Xbox 360-as játékokat vásárolhatunk és tölthetünk le rá, és hozzáférhetünk az előző generációban megvásárolt játékainkhoz is. Ugyanez vonatkozik a zenékre és a filmekre is. Az Xbox Minit 149 dollárért vagy annál kevesebbért vehetjük meg. A next-gen gép hasonló áron kerül forgalomba, mint a PS4.

Így lesz visszafele kompatibilis a Durango

Ha beruháztunk a Microsoft next-gen konzoljába, de van otthon egy rakás Xbox 360-as játéklemezünk és a Live-os fiókunkhoz is számos XBLA-s cím van hozzárendelve, mindenképpen vennünk kell egy Xbox Minit, ha játszani szeretnénk a régi címekkel. Először be kell tennünk a kívánt lemezt a Durango meghajtójába, majd a konzol arra kéri a felhasználót, hogy csatlakoztassa a különálló Xbox Minit a játékhoz. Az egységes felhasználói felület könnyen és logikusan használható állítólag, és nem kell aggódnunk: az összekapcsolt eszközök közös képernyőkimenetet használnak, nincs szükség input-váltogatásra. Az eltérő külső interfészek miatt e funkciók nem működnek a régi Xbox 360-nal, viszont az Xbox Mini-t már a Durangóval párhuzamosan tervezték.

A Sony a Gaikai-féle felhőszolgáltatással oldja meg a visszafele kompatibilitás kérdését a PS4 esetében, addig a Microsoft hardveresen az opcionálisan megvásárolható, ámbár önálló termékként is funkcionáló Xbox Minivel.

A szemmozgásunkat is követi a Kinect 2.0?

A redmondiak berkein belül egy másik részleg felel az új Kinect hardvereiért és szoftvereiért. A fejlesztés során az volt az elsődleges szempont, hogy a mozgásérzékelős szenzort egy potenciális, különálló kiegészítőként kezeljék, függetlenül a konzol hardverétől. A leghangzatosabb újdonság, hogy a Kinect 2.0 képes lesz felismerni a szemmozgásokat, egyidejűleg akár több felhasználóét is.

Szeretnél egy pillanatnyi szünetet tartani? Fordítsd el fejed a TV-től néhány másodpercig, s máris megáll a játék.

Adam Orth búcsúzott?

Még egy érdekesség a végére: Adam Orth, a Microsoft Studios kreatív igazgatója, aki a múlt héten bicskanyitogató stílusban állt ki az állandó internetkapcsolat mellett, állítólag lemondott. A Game Informer névtelen forrásokra hivatkozva szellőztette meg Orth távozását, az viszont még nem tiszta, hogy önszántából lépett ki vagy felszólították rá. A Gamekapocs az utóbbira tippel.

Ezek lesznek a nyitócímek?

A Verge értesülései szerint az új Xbox nyitócíme lehet a Ryse. A 2011-es E3-on bemutatott kinectes anyagról nem sokat hallottunk az elmúlt időben, de jó ideje pletykálják, hogy next-gen cím lett belőle.

A Verge forrásai megerősítették, hogy a Crytek az új Xbox képességeinek megfelelően írta újra a játékot. A tematika nem változott, viszont az új Kinectben rejlő lehetőségeket már kihasználja a program. A hírek szerint a Ryse lehet az egyik legfontosabb nyitócíme a next-gen gépnek, a Microsoft Gears of War-, illetve Halo-kaliberű anyagként tekint rá.

A Ryse-on kívül új Forza Motorsportot is kapunk majd a konzol megjelenésekor, ez állítólag rendkívül élethű grafikát kapott. A fontosabb nyitócímek között szerepel még egy zombis játék, valamint egy családbarát anyag, aminek a grafikája a Pixar-filmekére emlékeztet, és lehetőség lesz arra benne, hogy a Kinect beszkennelje a játékosokat, így azok a saját képmásukat használhassák virtuális karakterként.

Ez a négyes természetesen csak a nyitócímek töredéke, de a többi játékról nem sokat tudunk – a Verge szerint a külsős anyagokat nézve FPS-ben biztosan erős lesz az új Xbox. A Microsoft egyébként az Xbox Live-ba is belenyúl, ennek az egyik legfontosabb eredménye, hogy a Microsoft Pontokat nyugdíjba küldi a vállalat.

Nektek mi a véleményetek? Örültök az esetlegesen forgalomba kerülő két új Xbox-nak? Hogy tetszik a Kinect 2.0-ról feltételezett specifikációk? Mi a véleményetek a feltételezett nyitócímekről?

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

One response to “Xbox pletykák – Két modell, Kinect 2.0, nyitócímek

  1. Visszajelzés: Bemutatkozik az új generáció [HIVATALOS] | XBOX Joy·

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s