Cars 2: The Videogame [TESZT]

A Disney bevett szokása, hogy minden sikeres mozifilméhez készít egy videó játékot, amik általában nem a minőségükről híresek, biztos úgy gondolják, hogy mindegy milyen a játék, a gyerek elugrál kedvenc karakterével, és kész. Azonban a verdák 2 remek alap lehet egy jó játékhoz, most kiderül, hogy mit hoztak ki a sikeres filmből.

Ismertető

A játék a filmre épít, de nem teljesen azon alapul. A kisebbek biztos ismerik a filmet, amiben McKémbridge titkos ügynöknek elég nagy szerepe van, ugyanis ki kell derítenie, hogy miért robban föl a versenyautók motorja, akik a Földgolyó Futamon versenyeznek. Köztük van Villám McQueen is, aki Matuka ügyetlenségének köszönhetően nevez be a versenyre, ami azért jött létre, mert SirBenzington így szeretné népszerűsíteni a növényi üzemanyagát.

Természetesen ezt az olajfúró-tornyok tulajdonosa, Zündapp professzor nem hagyhatja, ezért egy lézeres kütyüt talál fel, ami túlhevíti az autók üzemanyagát, így azok felrobbannak. Az alap tehát adott: az ügynökök csapatával kell fellépnünk a gonosz ellen.

Teszt

A játék elején láthatjuk a látványos fúrótornyos üldözést, amiből kiderül, hogy ügynökök leszünk. A játék menüébe érve a C.H.R.O.M.E. ügynökközpontba találjuk magunkat. Egy spéci virtuális versenypályán megtanulhatjuk az alapokat: ugrás, driftelés, levegőben megpördülés, két keréken- és rükvercben kocsikázás. Ezekkel turbót szerezhetünk, amik pár másodpercre megnövelik teljesítményünket, vagy ha elég sokat gyűjtünk, pajzsot is aktiválhatunk! Ha teljesítettük a tréninget elkezdhetjük a küldetések végrehajtását, vagy szabad játékban kiválaszthatjuk a játékmódót, pályát, és az autót, és indulhat szórakozás!

  • Race: Egy sima verseny, amiben az a cél, hogy elsők legyünk.
  • Battle Race: Ugyanaz, csak felszedhető fegyverekkel, amikkel szívatni lehet egymást.
  • Survivor: Zündapp professzor a lézerágyújával akar kilőni minket, ami csak akkor sikerülhet, ha a pajzsunk elég erős. Ahhoz, hogy minél tovább kitartson a pályán lévő elemeket kell felszednünk, lehetőleg minél többet.
  • Attack: Ellenségeket kell lövöldözni a pályán haladva. Minden ellenség plusz pont, és idő! A cél, hogy minél több kört tegyünk meg a pályán.
  • Hunter: Ez a játékmód egy arénában folyik, ahol a megadott idő alatt minél több ellenséget kell megtalálnunk, és meglőnünk.

Természetesen fegyverekből nincs hiány. A magunk után hagyható olajfolttól, a rakétákig, a lézerfegyvertől, az elektromos gömbig minden van, amivel megszívathatjuk az ellenséget. Azonban a játék során nem csak az ellenség kaphat: minket is lökdösnek, lőnek, és kicsúsztatnak, tehát addig egyáltalán nem biztos a győzelmed, ameddig a játék végén meglátjuk a helyezésünket, amit a játék megmutat összesítettben is, valamint megnézhetjük a köridőnket is.

Ahogy említettem, nem csak szabadon kiválasztott pályán lehet játszani, hanem kampányban is. Itt hat küldetéscsomag érhető el, amik folyamatosan nyílnak meg, ha az előző csomagban jól teljesítünk. Ez úgy lehetséges, hogy a játékokban elért helyezésünk alapján pontokat kapunk, és egy megadott pontszám fölött nyílik meg a következő pálya. Természetesen az elején könnyebb, később nehezebb feladatok várnak ránk, de arról nem szabad elfeledkezni, hogy a játék gyerekeknek készült, úgyhogy “szinttel lehetetlen” feladatokra nem kell számítani. De nekem is meggyűlt a bajom néhány pályával, volt, ahol még a bronz minősítést sem sikerült elérnem.

A versenyek előtt vannak rövidebb vicces jelenetek, de a kampánynak nincs története, pedig ezzel még élvezetesebbé tehették volna a játékot. Még egy negatív pont, hogy a kampány rövid. Ha tetszik a játék, és szívesen játszunk vele, pár nap alatt kivihető, még a legkisebbeknek is. Ha ezeken erősítettek volna, egy rossz szavam sem lehetne.

További kihívást jelenthetnek a achievementek, valamint a pályán megszerezhető extrák megtalálása. Több verseny közben találhatunk táskákat, amik plusz pontokat rejtenek, hogy minél előbb magasabb rangra tehessünk szert, és újabb pályák illetve autók nyíljanak meg előttünk. Autóból összesen harminchat darab érhető el. A listában Villám McQueen és Matuka mellett megtalálható a két titkos ügynök, Finn McMissile és Holley Shiftwell, a főgonosz, Professzor Z, illetve Filmore, Sarge, Luigi és Guido, mint régi ismerősök mellett feltűnnek a Földgolyó Futam friss kihívói is, versenyezhetünk többek közt Francesco Bernoullival, Raoul CaRoullal, Carla Velosóval, Jeff Corvette-tel, Shu Todorokival, Nigel Gearsley-vel és Miles Axleroddal is. Ha már kivittük a kampányt szinte minden autóval és pályával játszhatunk. A különlegesebb verdákat különböző küldetések teljesítésével érhetjük el.

Remek szórakozást jelent továbbá a többjátékos mód is. Itt kifejezetten erre a célra készített játékmódok várnak ránk. Ezek az egész családot a TV mellé köthetik.

A többi dolgok mind rendben vannak, egyedül a grafikába kötnék bele, ami leginkább a versenyek kezdete előtti részekben a legszembetűnőbb, de verseny közben egy kisgyerek úgysem erre fog figyelni, a menü pedig teljesen szép, mind grafikailag, mind használhatóság szempontjából.  Nézetet nem válthatunk, csak külső nézet van, ami természetes, hiszen nem szimulátorról van szó.

Vélemény

8

A játék kart alapokra épít, ami rendkívül jól sikerült. A többfajta játékmód, és a moziból ismert autók és pályák rendkívül szórakoztatóak, azonban a kampány kicsit rövidre sikerült. Ha a Disney minden játéka ilyen jól sikerülne, annak sokan örülnének.

Megvan a játék? Segítséget szeretnél kapni? Kattints a 4 Gamers-re, és olvasd el magyarul az Achievementeket, tudd meg, hogy kell megszerezni az Awatar Awards-okat, és a a rejtett tárgyakat!

4 Gamers-Cars 2

XBOX Joy a Facebook-on!

Reklámok

3 responses to “Cars 2: The Videogame [TESZT]

    • Lesz több teszt is, többek között a Dirt 3, valamint a Call of Duty: Black Ops II, hogy mindenkinek az igényét kielégítsük! 🙂

Kommentek:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s